Filtrera Snabblån
Belopp: 5 000 kr
Löptid: 30 dagar
Sortera

Jämför Snabblån

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

EverydayPlus
Låna upp till 20 000 kr
Delbetala 1/5 av skulden varje månad
Lån upp till
5 000 kr
Meddelandelån
Låna upp till 10 000 kr
Minsta lånet räntefritt för nya kunder
Lån upp till
10 000 kr
Monetti
Låna upp till 20 000 kr
Löptid från 1 - 12 mån
Lån upp till
20 000 kr
Ferratum
Låna upp till 15 000 kr
Utbetalning under helger
Lån upp till
15 000 kr
Klicklån
Låna upp till 40 000 kr
Ingen säkerhet för lånet
Lån upp till
40 000 kr
Visa alla snabblån

Snabblån – Låna pengar snabbt och enkelt

Snabblån med mobilen

Snabblån är en låneform framtagen för att privatpersoner snabbt ska kunna få pengar insatta på sitt bankkonto. I många fall kan du ha pengarna på ditt konto redan samma dag och i vissa fall får du pengarna direkt.

Snabblån, SMS Lån och Mikrolån är tre benämningar på egentligen samma typ av lån. Det rör sig även ofta om ett mindre lånebelopp som betalas tillbaka inom 30 till 60 dagar. Men det finns snabblån som löper över en betydligt längre tid och med summor upp mot 50 000 kr.

Snabblån och SMS Lån är väldigt enkla att ta men kräver ändå lite förberedelser där du registrerar dig hos långivaren och får ett godkännande att låna pengar. I vissa fall betalas lånebeloppet ut direkt vid godkännande och hos andra har du bara öppnat ett kostnadsfritt kreditkonto. Sen kan du välja att låna från detta konto och eftersom alla förberedelser är gjorda betalas pengarna ut direkt. Hur snabbt du sedan får pengarna beror på långivare, din bank, veckodag och tid på dygnet.

Vi har valt att gruppera alla dessa lån för att de i praktiken är väldigt lika oavsett om de marknadsförs som SMS-lån, snabblån eller mikrolån. Ofta finns det flera sätt att ansöka om lånet men de vanligaste metoderna är genom deras webbplats, SMS eller en app i telefonen.

Små och snabba lån hjälper till i vardagen

Snabblån i vardagen

Att gå till banken och ansöka om lån är omständlig process som tar tid. Det har du inte tid med om du måste ha pengar imorgon eller kanske redan idag. Det är här snabblånen och SMS-lånen löser vardagsbekymmer och huvudbry för många eftersom de är så enkla och snabba att ta.

Snabblån är ett populärt alternativ för de som fått en oförutsägbar utgift och vill sprida ut betalningen på ett par månader och även för de som avslutat sina studier och väntar på sin första lön från arbetsgivaren. Snabblån används även för shopping, resor och upplevelser när pengarna tagit slut innan nästa löning inträffat.

Ta ansvar och undvik riskerna

Snabblån har fördelen att de är enkla att ta och går snabbt att få in pengarna på sitt konto. Men det är också lån som är avsedda att betalas tillbaka ganska snabbt. Även om du kan få en längre löptid så är det viktigt att veta att dessa lån ofta har en mycket högre effektiv ränta än vad vanliga privatlån som du ansöker om hos banken har.

Låna inte pengar om du inte vet att du kan betala tillbaka dem inom avsatt tid. För snabblån innebär detta att du bör kunna betala tillbaka inom en till två månader. Därför bör du heller aldrig använda snabblån och SMS Lån för att betala tillbaka andra skulder och krediter du har då det ofta är ett recept på att snabbt hamna i en skuldfälla med skuldärenden som hamnar hos Kronofogden.

Vanliga frågor om Snabblån

Vad skiljer SMS Lån och Snabblån?

Både SMS Lån och Snabblån är blancolån vilket innebär att du lånar pengar utan att sätta något i säkerhet. Skillnaden är inte speciellt stor utan är i grunden samma typ av lån markandsfört på olika sätt där snabblån fokuserat på att du ska få pengarna snabbt medan SMS-lån fokuserat på att du ska kunna få ut pengar med hjälp av att skicka ett SMS.

I praktiken skiljer det inte så mycket för du kommer behöva bli godkänd för att låna pengar på förhand (vilket vanligtvis går fort). Ibland betalas pengarna ut till bankkontot du angav vid registrering och ibland öppnar du endast ett kreditkonto vilket gör dig redo för att låna pengar. Det är en fördel om du vet med dig att du kanske behöver låna pengar snabbt då allt redan är förberett vilket innebär snabba utbetalningar.

Kan man låna med betalningsanmärkning?

När du ansöker om ett lån kollas din kreditvärdighet och om du har betalningsanmärkningar. Vissa långivare tillåter dig att låna pengar trots att du har betalningsanmärkningar men vanligtvis krävs det att de är 6 månader eller äldre och du får inte ha aktuella skulder hos kronofogden.

Görs kreditupplysning vid snabblån?

Kreditupplysning görs för att ta reda på din kreditvärdighet när du ansöker om ett snabblån och SMS lån. Däremot använder många långivare privat kreditupplysningsbolag som inte visar för att andra att du gjort en kreditupplysning. Om kreditupplysning görs vid t.ex. UC så syns det hur många kreditupplysningar som gjorts och det är vanligt att banker för större lån som privatlån och bolån använder den typen. De kommer då undra varför andra kreditupplysningar gjorts.

Får man pengarna direkt?

När du får pengarna baseras på när på dygnet du ansöker om lånet och detta är viktigt att ta hänsyn till om du förväntar dig att få pengar snabbt. Olika långivare för snabblån och SMS Lån är olika snabba här.

Vissa erbjuder direktutbetalning även på helger om det sker innan vissa klockslag och förutsatt att du använder någon av de banker som stöder detta. I annat fall brukar du normalt sätt få pengarna nästkommande vardag som senast. Om det är viktigt att få pengarna snabbt så läs på om detta först.

Är inte SMS Lån dåliga att ta?

SMS Lån är snabba blancolån som är väldigt enkla att ta. Tyvärr innebär detta att även personer som inte borde låna pengar väljer at försätta sig i en situation där de inte har möjlighet att betala tillbaka lånet trots att avgifterna är tydliga. Detta finns det gott om exempel i t.ex. Lyxfällan.

Lån bör inte tas om man vet med sig att man har problem att betala tillbaka under löptiden. SMS Lån och snabblån är ofta upplagda för att betalas tillbaka inom kort vilket ställer till det för de som inte har möjligheten att betala tillbaka. Var noga med att du vet vad lånet kostar dig och att du vet att du kan betala tillbaka så är det sällan ett problem.