Filtrera Lån
Belopp: 100 000 kr
Löptid: 5 år
Sortera

Jämför Privatlån

MyLoan
Låt bankerna tävla om dig
Låna upp till 400 000 kr
Ränta *
2,95% - 35,70%
Advisa
Jämför lån från flera banker
Hittar bästa räntan för dig
Ränta *
2,95% - 29,06%
Ica Banken
Låna upp till 350 000 kr
Låna utan extra avgifter
Ränta *
3,70% - 10,95%
Lendo
Sveriges största låneförmedlare
Hitta bästa lånet och räntan
Ränta *
3,79% - 32,00%
Bank Norwegian
Låna upp till 500 000 kr
Löptid från 1 - 15 år
Ränta *
4,99% - 20,24%
* Räntan bestäms individuellt för varje sökande och baseras på bl.a. din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga.
Visa alla privatlån

Privatlån – Låna mycket pengar utan säkerhet

Privatlån ger frihet

Privatlån är en låneform som räknas som ett blancolån där du helt enkelt lånar pengar utan att sätta något i säkerhet. Det finns flera olika typer av blancolån men det som vardagligt tal benämns privatlån är den låneform som oftast ger dig lägst ränta av alla blancolån.

Privatlån är en väldigt vanligt förekommande låneform och används av privatpersoner för att t.ex. köpa bil, båt, renovera, resa eller vad du nu kan tänkas behöva pengar till. Privatlån kan även användas för att samla och betala av dyrare krediter men detta är något som vanligtvis i så fall ska anges i samband med ansökan. Det är heller inte ovanligt att banken eller långivaren faktiskt vill veta vad du tänkt använda pengarna till.

Även topplån i samband med bostadsköp brukar i grunden vara ett vanligt privatlån även om man här ofta kan få snäppet bättre ränta eftersom man redan har ett bolån med banken där de har en viss säkerhet genom.

Privatlånet är helt enkelt ett väldigt flexibelt lån som de flesta kan använda sig av för att köpa något de just nu saknar kapital till. Det kan även vara så att man inte vill bränna av sin buffert och sparkapital på t.ex. en ny bil och väljer därför att låna och betala tillbaka över tid för att ha kvar sin buffert om något skulle dyka upp där man direkt behöver tillsätta pengar.

Nästan alla kan ta privatlån...

Exakta villkor skiljer sig mellan banker och lånegivare för vad som krävs för att bli godkänd för ett privatlån. Privatlån är den form av blancolån som har lägst ränta vilket normalt sätt även innebär att du som låntagare har bra möjligheter att betala tillbaka lånet. Därför krävs det ofta anställning med minimumkrav på årsinkomst, ålder och att du är utan betalningsanmärkningar.

Om du har betalningsanmärkningar så finns det fortfarande möjlighet att få lån genom vissa långivare men det kommer förmodligen medföra en högre ränta och att du inte har några aktuella skulder hos Kronofogden.

Om du vet med dig att du ligger på gränsen så använd dig av en låneförmedlare då det gör jobbet väldigt mycket lättare. De kommer då endast göra en kreditupplysning på dig och sen ta in anbud från en stor mängd långivare baserat på detta. Det är även ett smart sätt för att pressa ner räntan oavsett om du ligger nära gränsen eller inte eftersom bankerna och långivarna konkurrerar om att erbjuda det bästa alternativet.

Vanliga frågor om Privatlån

Vad är ett privatlån?

Ett privatlån är ett blancolån vilket innebär att du lånar pengar utan att sätta något i säkerhet. Blancolån har normalt sätt högre ränta än vad bolån, billån och andra lån där man sätter något i säkerhet. Däremot bestäms räntan individuellt baserat på vilken återbetalningsförmåga och kreditvärdighet personen har vilket ger den bästa räntan för respektive.

Med ett privatlån kan du låna upp till 500 000 kr och i princip använda pengarna till vad du vill. Det är på så sätt ett flexibelt lån att ta och fungera lika bra om du ska renovera om i lägenheten som att köpa en ny bil eller handla möbler. Räntan på ett privatlån är ofta mycket lägre än vad andra avbetalningsformer är vilket gör det till ett bättre alternativ om du ska låna pengar utan säkerhet.

Kreditupplysning (UC) vid privatlån?

Eftersom räntan på privatlånet bestäms av din förmåga att återbetala lånet så kommer en kreditupplysning alltid att göras i samband med att du ansöker om ett privatlån och blancolån. Ett sådant bolag är Upplysningscentralen (UC) men det finns även andra företag som gör kreditupplysningar.

Vad innebär effektiv ränta?

Effektiv ränta är ett sätt att demonstrera de faktiskta kostander för lån oavsett om det är ett blancolån, bolån eller ett snabblån. Det effektiva räntan motsvarar den årliga räntan och inkluderar uppläggningsavgifter, aviavgifter och andra fasta kostnader i samband med lånet.

Den effektiva räntan på ett lån visar inte bara tydligt vad det lånet faktiskt kostar dig utan är även det bästa och viktigaste om du vill jämföra flera långivare då den lägsta effektiva räntan förmodligen är det billigaste lånet.